Elk weekend kijken circa 1 miljoen Vlamingen en Nederlanders naar Vlaanderen Vakantieland op één. Het toeristische magazine pakt op 5 en 6 mei uit met een primeur: een special van 45 minuten over de Antwerpse Kempen.

Al ruim 20 jaar brengt het razend populaire Vlaanderen Vakantieland een mix van toeristische reportages uit binnen- en buitenland. Voor het eerst in zijn geschiedenis is het magazine helemaal gewijd aan één Vlaamse regio. Eindredacteur Hans Depuydt legt uit: “Langere reportages bieden ons de mogelijkheid om een bestemming mooi uit te werken. Het idee van de Kempenspecial groeide spontaan: dit voorjaar zijn er heel wat blikvangers in de regio. Samen met Toerisme Provincie Antwerpen hebben we een selectie gemaakt. De totaal vernieuwde website www.antwerpsekempen.be, het aantrekkelijke magazine ‘Weekendje Kempen’ en de logiesactie ‘100 voor 50’ maken het verhaal voor onze kijkers bovendien heel concreet.”
 
Pure Kempen
De titel van de uitzending, ‘Pure Kempen XL’, is niet toevallig gekozen. Twee logeeradressen met ‘Pure Kempen’ label - een kwaliteitslabel voor streekgebonden logies - figureren prominent in de special. Verder onder meer cultuur met een twist (Stany Crets als gids voor Turnhout2012), een voorproefje van het wandelnetwerk in de voormalige landloperskolonies van Merksplas en Wortel en een fietstocht in Lier met een hoog Pallieter-gehalte.
 
 
Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: “Dit is fantastische reclame voor de Antwerpse Kempen. We zijn ook erg blij met de gekozen onderwerpen. Ze tonen de regio zoals ze is: puur, karaktervol en gul. Bezoekers botsen er op boeiende verhalen en verrassende belevenissen, en dat allemaal dicht bij huis. Vlaanderen Vakantieland op zijn best, kortom.”
 
Pure Kempen XL praktisch
‘Pure Kempen XL’ in Vlaanderen Vakantieland op één, zaterdag 5 mei om 18.10 uur en zondag 6 mei om 17.10 uur.Het gratis magazine ‘Weekendje Antwerpen’ is verkrijgbaar in alle toeristische infokantoren van de Antwerpse Kempen.Meer details over de logiesactie ‘100 voor 50’ op www.antwerpsekempen.be.